2009. december 22., kedd

Vampire Academy 4 (Blood Promise)-Richelle Mead


Tartalom: Milyen messze megy Rose, hogy betartsa ígéretét? A strigák támadása az Akadémia ellen a leghalálosabb volt az iskola történetében, több tanuló, tanár és őrző életét követelte. Még rosszabb, a strigák néhány áldozatot magukkal is vittek... Köztük volt Dimitri is. Inkább meghalna, minthogy egy legyen közülük, és most Rosenak hátra kell hagynia legjobb barátját, Lissat - akinek életével esküdött, megvédi, bármi történjen is - hogy betartsa ígéretét, amit Dimitrinek tett. De mégis hogy lenne képes végezni az emberrel, akit mindennél jobban szeret?


A Shadow Kiss után a Blood Promise már kevésbé volt megrázó, mert nagyjából lehet sejteni, mi fog történni, bár el kell ismernem, a könyv rengeteg meglepetéssel szolgál. Meglepetés alatt az igazi állkoppanós dolgokat értem, amikor csak pislog az ember lánya, hogy "oh, ez hogy nem jutott eszembe".

Eleinte fura volt, ami Dimitri és Rose közt zajlott (még mindig az egy kicsit), de mikor ölre mentek egymással az lehengerlő volt. Volt egy rész, ahol Rose azt gondolta, addig harcolnak, míg mindketten belehalnak. Nem tudják elengedni egymást. Dimitri, bár nagyon megváltozott (lévén, hogy striga lett) még mindig csak Roset akarja, bár nem úgy, ahogy kéne. Ez volt az a rész, ami igazán megfogott, mikor Rose végre rájött, az, hogy Dimitri akarja őt, nem ugyanaz, minthogy szereti.

Mivel Rose Oroszországba megy, Dimitri családja is képbe kerül természetesen. Őket igazán megkedveltem, főként a nagyit, aki okozott pár kellemes pillanatot. Hozzáteszem, szerintem Victoria, Dimitri húga még elő fog kerülni. Nem tudom, miért, de valahogy ez az érzésem.

A könyv nagy részt Roseról szól és arról, hogyan küzd meg azzal, mi lett Dimitriből és nagyon jól van felépítve. Jobban belegondolva végig megy a gyász összes szakaszán, persze ezt sem unalmasan teszi, hanem igazi Rose Hathaway-módra.

A Blood Promise hozta az eddigi könyvek közül a legtöbb váratlan fordulatot és bár a Shadow Kisst érzelmi szempontból nem múlja felül, azért akad jó pár szívszorító jelenet ebben is.


Következő könyv: Vampire Academy 5-Spirit Bound 2010. május 18.

1 megjegyzés:

  1. Szija! Neked meg van magyarul B.P.??? :O ha igen akkor nem akarnád átküldeni nekem?? Nagyon nagy szívességet tennél evvel nekem!

    ha átküldöd akkor erre a címre --> dori07187@freemail.hu

    előre is nagyon nagyon nagyon KÖSZÖNÖM!

    VálaszTörlés