2009. december 14., hétfő

Shiver-Maggie Stiefvater


Vérfarkasok, farkasemberek, alakváltók, nevezzük ezeket a lényeket bárhogy is, ök is megérdemlik a figyelmet, akár csak a vámpírok.

Gracet még kislány korában megtámadták a farkasok, de a lány ettől függetlenül (vagy éppen ezért?) rajongásig imádja ezeket az állatokat. Otthonából figyeli a házuk melletti erdőben kószáló farkasokat, és van egy köztük, aki mintha őt figyelné.

Őszinte leszek, Maggie Stiefvater az első pár oldallal már le is vett a lábamról. Egyszerűen annyi melegséget áraszt a stílusa, hogy bármilyen rémisztő jelenetet is ír le, valahogy árad a szeretet belőle. A Shiver egy nagyon bájos, szívmelengető történet. A karakterek szinte egy pillanat alatt belopták magukat a szívembe. Kimondottan tetszett, hogy a könyv nem csak Sam, vagy csak Grace szempontjából íródott, a nézőpontok váltakoznak, így mindkét fél érzéseit megismerhetjük.

A szerelmi szál egyértelműen dominál az "akcióval" szemben, a történet mégsem unalmas. Szerelmeseink annyira elragadóak, hogy így is foglalkoztatott, mi lesz a sorsuk. Ez a szerelem inkább ártatlan és kedves, mintsem valamilyen olthatatlan vágyról szóló történet, de nincs is ezzel baj, ilyen is kell.

Folytatás: Linger 2010. július 20.

+ A Unique Features megvásárolta a könyv megfilmesítési jogait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése